• facebook

Tuliboxi

Alkupalovaihe-3

Tuliboxin eli tulipesän valmistamisen keskeinen tavoite on ollut tehdä siitä erityisen vähäpäästöinen, jotta sen käyttö on mahdollista nykyisten ja myös tulevien ympäristömääräysten vallitessa. Tuliboxin päästötason hallinta perustuu huolelliseen paloilman ohjaukseen palotapahtumaan.

Paloilma on jaettu ensiöilmaan ja toisioilmaan. Edellisen avulla puu kaasutetaan ja jälkimmäinen aikaansaa sitten kaasujen polton. Toisioilma suihkuaa heti pilkkeitten yläpuolelle, jossa se sekoittuu nouseviin, poltettaviin kaasuihin.

Tulisijan rakentajalle, muurarille, Tulisydän-yksikön käyttö on pyritty tekemään helpoksi. Siinä ei ole lainkaan painavia osia. Rakennusvaiheessa voidaan tuliboxi sijoittaa tavalliseen varaavan takan sydämeen. Boxin pystytys kestää vain noin puoli tuntia, joten sitä käyttäen säästyy työaikaa tulisijan muuhun rakentamiseen. Tulisijan ulkoasu voidaan valita asukkaan toiveitten mukaan.

Tuliboxin käyttö on helppoa, kaikki paloilma menee tuhkapesän luukun kautta ja siinä on vain yksi säätövipu. Sen rakenne on mahdollisimman yksinkertainen, siinä ei ole liikkuvia tai kuluvia osia.